МИНИСТАР ЂОРЂЕВИЋ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Смедеревска Паланка, 13. 10. 2020.

Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, данас је посетио Смедеревску Паланку – одговарајући тако на јуче упућен позив председника општине, Николе Вучена.

Сврха посете била је поновно отварање Дневног бораква за децу, младе и одрасле  са сметњама у развоју „Пуж“, који је привремено затворен због епидемије корона вируса. Министар Ђорђевић је изјавио за медије да ће на основу препоруке Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID 19 Владе Србије,  Министарство којим руководи  дати одобрење  да од сутра ова установа почне са радом. Рад „Пужа“ у условима пандемије, подразумева краћи боравак корисника, и рад у мањим групама.

Овим је, у веома кратком року, решен проблем привременог затварања Дневног боравка „Пуж“,  за чијим функционисањем, и у време епидемије, постоји јасна објективна потреба.

Састанку је присуствовао и директор Центра за социјални рад, Данило Лабус. Он је том приликом изјавио да  никада до сада није било помоћи у раду и функционисању  Центра  као последњих година,  од када је на челу министар Зоран Ђорђевић.   

Такође, министар Ђорђевић је разговарао са инвеститорима корејске фабрике „Кјунгшин Кејбл“, и у изјави за медије изразио спремност Министарства да помогне у  припремама фабрике за почетак рада:

– Желимо, пре свега, да помогнемо када је реч о плану мера заштите запослених и безбедности на раду, јер ће ова фабрика почети са припремним радом до краја ове године,  али и о другим питањима, како бисмо изашли у сусрет инвеститору који запошљава око хиљаду радника из овог краја, рекао је министар Ђорђевић.

Руководство корејске компаније захвалило је министру на пруженој пажњи и помоћи. Корејска компанија Кјунгшин Кејбл до краја године започеће пробни рад, а већ од марта наредне године запослиће око хиљаду радника.

Председник општине, Никола Вучен је рекао да се јуче обратио министарству за помоћ и да је проблем око поновног отварања Дневног боравка „ПУЖ“ већ данас решен.

 – У присуству министра Ђорђевића, добили смо савете и кључ за решавање проблема. Дугујемо му велику захвалност на свему што је до сада учинио за нашу општину. Данас смо разговарали и са инвеститорима из Кореје који су саградили фабрику у Смедеревској Паланци пре планираног рока и који ће упослити око хиљаду радника. Министарство, на челу са министром, помоћи ће у даљем раду и функционисању фабрике, изјавио је Вучен.    

Leave a Reply

Your email address will not be published.