НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ СТУДЕНТИ И ЂАЦИ У ОПШТИНИ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

Данас је у Великој сали Општине уручено преко 600 решења ученицима, студентима-младим талентима, знатно више него у претходне четири године. Ове године локална самоуправа издвојила је укупно шест милиона динара за ову намену.

У препуној Сали општине, председник Никола Вучен поздравио је присутне ђаке и студент рекавши да Смедеревска Паланка има чиме да се похвали нарочито на пољу образовања.- Наша Паланка је изнедрила многе познате лекаре, писце, књижевнике, историчаре, научнике , а ви сте ту да тај тренд следите. Ми смо ми ту да стварамо услове за биљи живот свих наших суграђана, улажемо у привреду, индустрију, инфраструктуру, образовање и културу. Уверен сам да је Србија постала пожељно место за рад врхунских стручњака, рекао је Вучен обраћајући се присутнима.

Ове године награђено је око 600 ученика и студената. Основци ће из општинског буџета на име награде добити по 6.000 динара, средњошколци по 8.000, док ће студентима прве године факултета бити исплаћено по 10.000 динара. За старије студент предвиђено је по 15.000 динара, а за мастер студенте по 25.000. Струденте докторских студија предсдник ће угостити у свом кабинету, а као награду за остварене резултет и успехе добиће по 50.000 динара.


-Честитам вам на свим успесима које сте ове године остварили. Честитам и вашим родитељима, који имају због чега да буду поносни на вас, рекао је Вучен на крају обраћања.

Leave a Reply

Your email address will not be published.