НАСТАВЉЕНА ИЗГРАДЊА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У ГОЛОБОКУ

Настављени су радови на изградњи основне школе у Голобоку. Ових дана постављена је столарија и наставља се друга фаза радова.
Друга фаза радова подразумева уређење унуташњег простора, уградњу комплетне водоводне и електо инсталације, малтерисање зидних послога, постављање подова, опремање учионица и фискултурне сале као и израда фасадерских радова.
Стара основна школа „Никола Тесла“ у Голобоку порушена је 2021. године, а нова је саграђена на истом месту површине 480 квадратних метара са фискултурном салом.

Нова школа ће бити комплетно опремљена школским намештајем, ивентаром и савременом наставном опремом. Средства за изградњу нове школе у Голобоку обезбеђена су из буџета општине Смедеревска Паланка.
Радови на изградњи нове школе биће завршени до јула 2024. године, а ученици ће већ у септембру, школске 2024/25 године, наставу похађати у у савремено опремљеном простору какав заслужују.

-У општини Смедеревска Паланка деценијама није изграђен ни један школски објекат. Одговорним пословањем и поред свих потешкоћа које су нас задесиле и које смо наследили, успели смо да обезбедимо средства у буџету како би саградили нову школу. Поред улагања у инфраструктуру, водоснабдевање, привреду, туризам, локална власт брине и о онима којима свет остаје, изјавио је председник општине Никола Вучен.

Leave a Reply

Your email address will not be published.