НОВИХ МИЛИЈАРДУ ДИНАРА ЗА СМЕДЕРЕВСКУ ПАЛАНКУ

„Реконструкција државног пута Смедеревска Паланка –Младеновац је једна од највећих инвестиција у путну инфраструктуру до сада у нашој општини, изјавио је председник општине Никола Вучен приликом обиласка радова.

Радови су почели од стране општине Младеновац и настављају све до Смедеревске Паланке. Реконструкцију деонице пута од 22 километара, вредности око милијарду динара, инвестира ЈП „Путеви Србије“, а извођач радова је предузеће „Србијааутопут“.
„Комплетна реконструкција ове деонице пута је један је доказ да се у сваком месту у Србији много ради и равномерно улаже, како у веће тако и у мање средине. Пут Паланка –Младеновац од великог је значаја за нашу општину, будући да се у том делу налази и наша будућа индустријска зона. Ово је једна од најоптерећенијих деоница пута у нашој општини, а уједно и најкраћа веза са Београдом. Скоро пет деценија се није улагало у обнову овог државног пута, тако да је била неоходна комплетна реконструкција са свом пратећом савременом саобраћајном сигнализацијом и по најновијим саобраћајним стандардима, рекао је Вучен.

Он је истакао да је ово још једно обећање председника Републике Србије које се реализује у општини Паланка и додао: „ То нам је још један доказ да Србија иде сигурним путем развоја. Од почетка 2024. године па до данас, завршним радовима на путу Паланка-Михајловац, радовима на путу за Малу Плану и сада реконструкцијом пута за Младеновац, радимо укупно 50 километара пута, што се никада није десило у општини Паланка. Све ово смо успели захваљујући Влади Републике Србије, држави и председнику Вучићу који стоје иза оваквих пројеката и локалних самоуправа, а Смедеревска Паланка је набољи пример брзог развоја и напретка“.

Овај државни пут спаја две општине, Смедеревску Паланку и Младеновац. Дуго се чекало на његову реконструкцију, а то је уједно и најкраћа веза са Београдом. У овом делу општине мештани користе пут, не само да би отишли до престонице, илицентра Паланке, већ и до својих њива. Пут пролази поред села Глибовац, Ратри и Кусадак ,једног од већих села општине Паланка.

Leave a Reply

Your email address will not be published.