ОДГОВОР ЖЕЛЕЗНИЦА СРБИЈЕ НА ДОПИС ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Председник општине Никола Вучен упутио је допис Јавном предузећу Инфраструктуре железнице Србије поводом поновног квара рампе на пружном прелазу у Смедеревској Паланци. Одговор надлежних из Инфраструктуре железнице Србије  преносимо у целости.

Поводом дописа који сте нам данас упутили, обавештавамо Вас о следећем:

 У  железничкој станици Смедеревска Паланка у оквиру извођења радова на рехабилитацији електротехничке инфраструктуре,  у току су радови на демонтажи постојећег и уградњи новог напојног уређаја. Радови су почели у среду 24. новембра 2021 у 8.00 часова и очекује се да ће бити завршени у петак 26. новембра 2021 године у 8.00 часова.

Због радова који су у току, нису у функцији  путни прелаз у близини Обилићеве и Мукерове улице, као и путни прелаз у близини Улице браће Марјановић и Железничке.

Пре почетка радова у складу са прописаном процедуром, обавештени су шефови станица на деоници од станице Београд Центар до Лапова, сви железнички превозници, као и сви други учесници у организовању и функционисању железничког саобраћаја.

У складу са железничким правилницима, у ситуацији када путни прелаз не ради, сви возови се заустављају пре путног прелаза,  дају сигнално упозорење и даљу вожњу настављају најмањом допуштеном брзином  тек када се увере да на путном прелазу нема друмских возила, нити других учесника у саобраћају и да не постоји опасност да дође до несреће.

На тај начин  у ситуацији када путни прелаз не ради није угрожена безбедност железничког ни друмског саобраћаја.   

Такође, током извођења радова на обнови електротехничке инфраструктуре нема угрожавања ни железничког ни путничког саобраћаја.

Након завршетка радова, уређаји на путним прелазима биће враћени у исправно и функционалне стање.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.