ОДРЖАНА ДВАДЕСТ ЧЕТВРТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Данас је одржана двадесет четврта седница Скупштине општине Смедеревска Паланка. Одборници су усвојили Одлуку о ребалансу буџета за 2021. годину. Како је навео председник Општине, Никола Вучен средства ће бити увећана за 45 милиона предвиђена за капиталне инвестиције, и додатних 20 милиона за уређење саобраћајне инфраструктуре.
-Ово је друга седница Скупштине општине заказана по хитном поступку. Неопходно је било усвојити ребаланс буџета како бисмо уврстимо средства која смо добили од Министарства за државну управу и локалну самоуправу, за адаптацију кухиње у ПУ „Чика Јова Змај“. Ова инвестиција је битна за читав град, поготово за наше најмлађе. Комплетном реконструкцијом имаћемо једну савремену кухињу у предшколској установи. На прошлој седници усвојили смо такође Одлуку о ребалансу буџета када смо определили додатна средства за куповину земљишта за изградњу фабрике отпадних вода. Куповину земљишта смо завршили као и укњижбу, и сада очекујемо потписивање уговора за почетак радова. Захваљујем свим одборницима који су ове одлуке подржали једногласно. То је доказ да политика остаје по страни када се ради за добробит грађана.
Овим ребалансом предвиђено је 20 милион динара за уређење саобраћајне инфраструктуре.
-Започели смо израду пројекта о изградњи нове саобраћајне сигнализације у граду, на све четири раскрснице. Определили смо 20 милион динара за овај пројекат. Семафори у Паланци су стари преко шездесет година, а систем по којем раде више се нигде не користе. Циљ нам је да на тај начин решимо проблем саобраћајног колапса на раскрсницама, а уједно створимо безбедно кретање саобраћајницама, како возачима тако и пешацима, изјавио је Вучен.
На данашњој седници дата је сагласност за Измене и допуне Програма коришћења субвенција као и на измене и допуне Програма пословања ЈКП „Водовод“ за 2021. годину. Одборници су усвојили и измене и допуне финансијског плана ПУ „Чика Јова Змај“, измене и допуне Плана пословања установе Културни центар и Народног музеја.

Leave a Reply

Your email address will not be published.