ОДРЖАНА ТРИДЕСЕТ ДРУГА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ – ПОСЛЕДЊА У ОВОМ САЗИВУ

Данас је одржана последња седница Скупштине општине Смедеревска Паланка у овом сазиву, на којој је, поред осталог,  донета Одлука о разрешењу и именовању чланова и заменика Општинске изборне комисије у сталном саставу. На основу нових изборних закона које је донела Народна скупштина Републике Србије, Закон о избору народних посланика, Закон о избору председника Србије и Закон о локалним изборима, прописано је да скупштине општина и градова донесу Одлуку о именовању нове изборне комисије.

Изборну комисију за општине мање од 50.000 бирача, у које спада општина Смедеревска Паланка, чине председник и шест чланова, заменик председника и шест заменика чланова. У раду изборне комисије учествују и секретар и заменик секретара без права одлучивања, а именују се на предлог председника Скупштине.

У паланачком парламенту постоје две одборничке групе, Српска напредна странка и одборничка група са четири одборника, Ивица Дачић-Социјалистичка партија Србије-Драган Марковић Палма – Јединствена Србија. Одборникча група Српске напредне странке, која је бројнија, поред чланова и заменика предложила је и председника и заменика председника Општинске изборне комисије. За председника је изабран Данило Лабус, а за његовог заменика Игор Симић. За чланове су изабрани Милан Тркља и Весна Лах,  а за њихове заменике Предраг Ђурић и Воја Тодоровић.

На предлог друге одборничке групе, за чланове су изабрани Слађан Аџић, Зоран Стевановић и Катарина Ранковић, а за њихове заменике Милан Илић, Александар Марковић и Снежана Савић.

На предлог начелника Општинске управе за члана изборне комисије у сталном саставу из редова запослених, изабран је Јован Стојковац, а за његовог заменика Виктор Стојићевић.

На предлог председника Скупштине општине за секретара Општинске изборне кмисије је изабрана Данка Богуновић, а за заменика секретара Гордана Костић.

На седници је донета Одлука о измени и допуни Одлуке о безбедности саобраћаја на путевима општине Паланка, усвојен  је предлог Одлуке о приоритетним областима од јавног интереса општине Смедеревска Паланка за 2022. и 2023. годину у којима ће се подстицати пројекти од јавног интереса које реализују удружења, предлог Одлуке о финансирању наставника разредне наставе ангажованог за обављање образовно-васпитног рада у продуженом боравку ученикау ОШ „Никола Тесла“ у Голобоку за друго полугодиште ове школске године, као и предлог Решења о утврђивању економске цене Програма васпитања и образовања у ПУ „Чика Јова Змај“ за 2022. годину.

Одборници су на седници Скупштине усвојили програме пословања ЈКП „Водовод“, ЈКП „Паланка“ и ЈП „Паланка развој“ за 2022. годину, као и средњорочни план пословне стратегије и развоја ЈКП „Водовод“ за период 2022 – 2024. године.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.