ОДРЖАНА ЧЕТРНАЕСТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ- УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА 2024. ГОДИНУ И НОВЕ ПОПУЛАЦИОНЕ МЕРЕ

На данашњој седници Скупштине општине Смедеревска Паланка усвојена је Одлука о ребалансу буџета за 2023. годину као и извештај о извршењу буџета за период јануар – септебар 2023. године.


На данашњој четрнаестој седници усвојен је и предлог буџета за наредну, 2024. годину, у износу од 1. 956.544.271,27 динара. „Уз све потешкоће које имамо са наслеђеним дуговањима из претходног периода успели смо да креирамо буџет који ће бити развојни и социјални. Наставићемо да улажемо у путну инфраструктуру, образовање, културу као и на унапређењу популацине политике, рекао је председник општине Никола Вучен.
Одборници су једногласно усвојили и измене и допуне Одлуке о висини и начину расподеле средстава за новорођено прво дете у породици и прворођену децу у Новој години. Овом Одлуком је утврђено да од 1. јануара 2024. године новчана помоћ буде исплаћивана и за друго дете у породици и то, 60 хиљада динара по рођењу и 60 хиљада динара за први рођендан детета.

„Мере које су од 2021. године на снази већ су дале резултате, будући да се у нашој општини рађа све више бебе. Нисмо још задовољни резулататима, а надамо се да ће тај број из године у годину бити све већи. Уз подстицаје које држава даје, средства која смо и ми као локлана самоуправа определили, сигуран сам да ће родитељима добро доћи, а уједно мотивисати младе брачне парове да се што пре одлуче за проширењем породице, навео је Вучен.
На седници је усвојен План јавног здравља Општине Смедеревска Паланка за период 2023-2027. година, затим Кадровски план Општинске управе за 2024. годину као и измене и допуне програма утврђивања грађевниског земљишта, изградње и одржавања комуналне инфраструктуре. Такође су усвојене измене и допуне годишњих програма пословања јавних предузећа и установа за 2023. годину, а одборници су дали сагласност на планове и програме пословања јавних предузећа и установа за наредну годину.

Leave a Reply

Your email address will not be published.