ОДРЖАНА ШЕСТА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Данас је одржана шеста седница Општинског већа на којој је утврђен предлог Одлуке о ангажовању ревизора за обавештење екстерне ревизије завршног рачуна буџета Општине, утврђен је предлог Одлуке о завршном рачуну буџета, као и предлог Одлуке о ребаланску буџета за 2022. годину. На седници је утврђен и предлог Одлуке о финасијској подршци енергетске санације породичних кућа, станова и стамбених зграда на територоји општине, предлог Одлуке о приступању изради Плана развоја општине за период 2023 – 2030 године и предлог одлуке о изради стратегије унапређења положаја младих за период 2023 – 2027. године.

Чланови Општинског већа на шестој седници разматрали су финансијске извештаје за 2021. годину ЈКП „Водовод“, ЈП „Паланка развој“, Центра за социјални рад и Дневног боравка ПУЖ. Такође су разматрали извештаје о раду ЈП „Морава“, Библиотеке „Милутин Срећковић“, Народног музеја, Архива „Верослава Вељашевић“, Установе Културни центар, и ПУ „Чика Јова Змај“.

Утврђен је предлог програма отуђења и давања у закуп грађевинског земљишта на територији Општине, разматране су измене и допуне Програма уређивања грађевинског земљишта, изградње и одржавања комуналне инфраструктуре са финансијским планом за 2022. годину.

На седници су разматране измене и допуне Програма коришћења субвенција и пословања ЈКП „Водовод“ за 2022. годину, измене годишњег програма пословања Народног музеја, Библиотеке „Милутин Срећковић“, Архива „Верослава Вељашевић“ и Установе Културни центар. Чланови већа донели су и решење о образовању Општинског штаба за ванредне ситуације.

О овом предлозима изјашњаваће се и одборници на наредној седници Скупштине општине Смедеревска Паланка.

Leave a Reply

Your email address will not be published.