ОДРЖАНА 14. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Смедеревска Паланка, 2. септембар 2022.

Једна од најважнијих тачака дневног реда 14. седнице Општинског већа била је дноношење Одлуке о избору директних корисника (привредних субјеката) у спровођењу мера енергетске санације у домаћинствима – путем уградње соларних панела.

Реализацијом поменутих мера, домаћинства која буду уградила соларне панеле биће у прилици да користе сопствену електричну енергију, односно топлотну енергију, путем уградње термо-техничких система, дакле енергију сунца, што ће знатно смањити издатке за електричну енергију или герејање.

Чланови већа на данашњој седници, такође, утврдили су Предлог одлуке о реализацији буџета општине Смедеревска Паланка (у делу планираних расхода) за услиге социјалне заштите, као и Предлог одлуке о измени и допуни Одлуке о начину пружања помоћи ученицима и студентима – младим талентима.

Осим тачака које се односе на текућа питања у вези са функционисањем Општине, на овој седници је разматран и Годишњи извештај о раду Општинске управе. Седница већа одржана је уочи заседања Скупштине општине које је заказано за петак, 9. септембар

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.