ОДРЖАН САСТАНАК ПОВОДОМ ОРГАНИЗОВАЊА КРСТОВДАНСКОГ ВАШАРА

У току су припреме за организовање традиционалног Крстовданског вашара у Смедеревској Паланци. Тим поводом организатори вашара, представници ЈКП „Паланка 2020“, данас су одржали састанак коме су присуствовали заменица председника Општине, представници општинске управе, републичке туристичке, ветеринарске и санитарне инспекције, ватрогасно спасилачке службе и полицијске станице.
Организатори су најпре обавестили присутне о начину организовања ове традиционалне вашарске манифестације, о плану постављања тезги и шатора, као и о новинама које ће овога пута бити спроведене, а којима ће се обезбедити бољи услови за све учеснике и посетиоце.
Како је речено, на вашаришту ће бити замењена комплетна електрична мрежа, новом, јачом и савременијом.
Републички инспектори су на састанку истакли да су добијене све неопходне сагласности надлежних инспекцијких служби за несметано организовање вашара, пласирање и продаја мешовите робе, хране и пића.
Представници републичких и општинских инспекцијиских служби најавили су своје присуство у дане одржавање Крстовданских дана из превентивних разлога, а уједно ће бити на услузи организаторима, јавним службама, излагачима и продавцима.
У сарадњи са ПУ Смедерево, Полицијском станицом у Смедеревској Паланци и општинским саобраћајним инспектором усаглашена је саобраћајна обилазница око вашаришта, начин усмеравања саобраћаја у току одржавања вашара као и неоходна безбедност за све посетиоце.

Leave a Reply

Your email address will not be published.