УПЛАТА ЈЕДНОКРАТНЕ ПОМОЋИ ДРЖАВЕ ПЕНЗИОНЕРИМА ПОЧИЊЕ ДАНАС

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали изјавио је да је данас за приближно 950.000 прималаца пензија почела уплата 100 евра једнократне помоћи, те да ће они свој новац већ сутра моћи да подигну у својим банкама. Након исплате пензионерима креће сукцесивна исплата и корисницима новчане социјалне помоћи, уз напомену да је реч о укупно два милиона људи.

Према његовим речима, примаоцима пензија, који претходно нису имали отворене текуће рачуне, већ су новац примали на кућну адресу, отворени су једнократни наменски рачуни у Банци Поштанска штедионица, а новац ће моћи да подигну у најближој пошти.

Он је саопштио да је од данас почео да ради контактцентар, тако да остали пунолетни грађани, позивањем броја 0800 101 100, могу да остваре право на помоћ од 100 евра, као и електронским путем на веб-адреси idp.trezor.gov.rs.

Министар је нагласио да ће исплата и за све остале грађане Србије ићи сукцесивно, те да ће до прве недеље јуна бити исплаћена свима, много раније него што је претходно било најављено.

Он је подсетио на то да је остављен рок да се сви пријаве до 5. јуна, а да би процес исплате целог износа за све требало да буде завршен најкасније два дана након тог рока.

Контакт-центар је ноћас пуштен у рад и већ од јутрос имамо 1.711 пријава, прецизирао је Мали и додао да је импресиониран цифром од 3.080.000 грађана који су се од среде пријавили преко електронске апликације.

Према његовим речима, када се на тај број дода и још два милиона грађана за које исплата креће већ данас, онда се долази до броја од пет милиона људи.

Leave a Reply

Your email address will not be published.