ОД ДАНАС РАДНО ВРЕМЕ ОБЈЕКАТА ДО 23 ЧАСА

На седници Кризног штаба одлучено да од данас сви објекти у земљи могу да раде до 23 часа. Ова одлука ступа на снагу данас, а заменица директора Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“,  Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је  да је ограничавање радног времена до 23 часа заправо пооштравање мера јер су поједини објекти, који имају баште, могли да раде до један сат после поноћи.

Она је указала на то да ће контрола примене мера бити појачана у читавој Србији, а посебно у оним деловима где је регистрован највећи број оболелих, упозоривши на то да ће контрола и санкције бити строже него у претходном периоду.

Током последњих неколико дана дошло је до повећања броја лабораторијски потврђених случајева заразе коронавирусом, при чему је највећи број оболелих у Београду, истакла је Кисић Тепавчевић, указавши на то да смо, глобално, још увек једна од земаља са најнижом стопом учесталости оболевања, иако је видљив тренд пораста.

Заменица директора Института је прецизирала да је ове недеље тај тренд за 19 одсто већи него у претходној недељи, истичући да је то алармантна информација, уколико се имају у виду друге земље које су имале повољну епидемијску ситуацију, што се брзо променило.

Према њеним речима, сада је кључни моменат да сви појединачно дамо све од себе, да се поштују превентивне мере, као што су ношење маски, избегавање окупљања и лична хигијена.

Одговарајући на питање да ли ће бити затварања Београда и поновног увођења ванредног стања, она је истакла да Кризни штаб није ни разматрао такву могућност и да морамо да научимо да живимо с вирусом.

Leave a Reply

Your email address will not be published.