ОД ПОНЕДЕЉКА КОВИД ПРОПУСНИЦЕ НЕОПХОДНЕ ОД 20 ЧАСОВА

На седници овог штаба јуче4 је одлучено да се јесењи распуст продужи, а да ковид пропуснице буду обавезне од 20 часова.

Кисић Тепавчевић је у обраћању новинарима након седнице Кризног штаба објаснила да је увођење ковид пропусница на она места где је велика вероватноћа преношења вируса и где се по правилу окупљају млађе особе, иако ограничено, довело до значајног ефекта на повећање учесталости вакцинације са првом дозом.

У складу са тим,  одлучено је да се прошири временски период њеног важења за угоститељске објекте од 20 часова, који ће сада моћи да раде 24 часа, а ова мера је проширена и на коцкарнице и кладионице и ступа на снагу од понедељка.

Она је пренела да се на седници расправљало о резултатима вакцинације и анализирала епидемиолошке ситуација, која је, како је нагласила, у овом тренутку прилично неповољна.

Последњих недеља бележимо пад учесталости оболевања, међутим бројке су и даље изузетно велике, а оно што је јако битно јесте да између 50 и 60 наших суграђана свакодневно изгуби битку са овом болести, упозорила је министарка.

Више од три милиона грађана добило је макар једну дозу вакцине.

Она је изнела податак да је 56 одсто пунолетних грађана вакцинисано, али да је у узрасту од 18 до 30 година то само сваки четврти, због чега је апеловала на све младе људе да помогну у борби са епидемијом тако што ће примити вакцину.

Према њеним речима, показало се након милиона примљених доза да су ове вакцине безбедне и да нисмо имали озбиљне нежељене ефекте који би захтевали хоспитализацију, практично су све биле локалне реакције уобичајне за све вакцине.

Leave a Reply

Your email address will not be published.