ОД 1. ФЕБРУАРА ПОЧИЊЕ СА РАДОМ МЕШОВИТА ГРУПА ВРТИЋА У ЦЕРОВЦУ

У просторијама ОШ „Милија Ракић“ у Церовцу већ двадесет година постоји припремна предшколска група коју похађају предшколци из Церовца, Мраморца и Башина. Ових дана, председнику општине обратили су се родитељи, ова три села, са захтевом да се у оквиру  већ постојеће групе отвори и мешовита, како би се  деца узраства од 2 до 6 година укључила у  систем предшколског васпитања и образовања.

  Председник општине, Никола Вучен са својим сарадницима данас је посетио просторије ПУ „Чика Јова Змај“ у ОШ у Церовцу и разговарао са родитељима, потписницима захтева. Састанку је присуствовала и директорка установе, Гордана Јанојлић.

Заједно су донели одлуку да се већ од 1. фебруара организује рад мешовите групе за 18 нових полазника узраста од 2 до 6 година. Мешовита група за сада ће  бити организована на  четори сата рада, као и рад са децом која похађају  припремни предшколски програм. Касније, када се буду створили сви неопходни услови, биће разматран предлог родитеља о целодневном боравку деце у вртићу. Вучен је у разговору са родитељима закључио да кроз образовни програм прилагођен узрасту млађе деце, уз дружење и игру, деца се социјализују, што и јесте  заједнички циљ.

– Рад са децом различитог узраста има бројне предности. Ови млађи уче од старијих, а старији брину о млађима, реко је Вучен.  

-Родитељима шаљемо поруку да је малишанима место у колективу, међу другом децом, како би лакше и брже развијали социјалну и емоционалну интелигенцију, успешније решавали конфликте и учили да се прилагођавају новим условима, новим играчкама, другарима и новој средини, истакла директорка ПУ „Чика Јова Змај, Гордана Јанојлић.  

Родитељи су захвалили руководству локалне самоуправе на разумевању и брзом реаговању да се деца укључе у систем предшколског васпитања и образовања.

   

 Данијела Луковић, у име свих родитеља, захвалила је председнику општине и  руководству локалне самоуправе и предшколске установе и рекла да је за децу веома битно да похађају вртић и  уче да буду деца.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.