ОПШТИНА ПОКРЕНУЛА ИНИЦИЈАТИВУ УРЕЂЕЊА ЈЕЗЕРА

Руководство општине Смедеревска Паланка покренуло је иницијативу за уређење и опремање језера Кудреч. Наиме, идеја је да се првенствено одраде инфраструктурни радови, уреди део за купаче и направи пешчана плажа са лежаљкама, тушевима и тоалетима, изграде пешачке и трим стазе, игралиште за децу и простор за остале рекреативне активности. -Језеро Кудреч је атрактивна локација у нашем граду и у летњим данима ту се окупља велики број  суграђана. Циљ нам је да нашу градску оазу претворимо у лепо и савремено место за купање, одмор и рекреацију, изјавио је председник општине, Никола Вучен. Прву фаза радова биће реализована у току ове године, а у наредној години уследиће реализације друде фазе уређења језера.

-Мораћемо да радимо темељно и у две фазе због нерешених имовиснко-правних односа који нас муче још од како језеро Кудреч постоји. У томе ће нам помоћи стручњаци из предузећа Србија Воде и Водопривреде.На челу са начелницом Општинске управе, општинским правобранилаштвом, највећу подршку и поверење очекујем од мог тима младих, амбициозних и стручних људи локалне самоуправе, који су од немогућег направили могуће, односно омогућили су да се на простору који је био предвиђен да буде највећа регионална депонија у окружењу Губераш, сагради једна од најсавременијих фабрилка у овом делу Србије – Кјунгшин кејбл, која ће ускоро званично бити отворена, истакао је Вучен.


Он је приликом обичаска језера Кудреч рекао да је веома важно да језеро Кудреч, еколошки драгуљ нашег града, буде очуван и да служи, како најмлађим тако и најстаријим суграђанима, као место где ће наћи мир за уживање и опуштање. Ускоро ће бити објављено идејно решење и пројект са којим ће моћи да се и упознају суграђани. Вучен је на крају закључио да је ће један од највећих туристичких потенцијала наше општине добити нови сјај.

Leave a Reply

Your email address will not be published.