ОПШТИНА СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА ОПРЕДЕЛИЛА 5,5 МИЛИОНА ДИНАРА СУБВЕНЦИЈЕ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

Општинско веће општине Смедеревска Паланка расписало је Јавнe позивe за набавку нових машина и опреме за унапређење примарне пољопривредне производње у сточарству у 2023. години у износу од 4,5 милона динара и милион динара за доделу буџетских средстава пољопривредницима за репродуктивни материјал (вештачко осемењавање) у 2023. години. Право на подстицаје имају носиоци или чланови регистрованог пољопривредног газдинства односно лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу.
Општина Смедеревска Паланка после више од две деценије није издвајала средства за развој пољопривреде нити субвенционисала пољопривредна газдинства. Ове године определили смо 5,5 милиона динара за ту намену и намера нам је да та средства идуће године буду још већа.
Јавни позив ће трајати до 31. октобра, а све потребне информације можете добити у канцеларији 302/ 1, или на број телефона 026/4150060. Текст Јавног позива и обрасци налазе се на званичној страници Општине Смедеревска Паланка www.smederevskapalanka.rs у делу конкурси. Обрасце можете преузети и на шалтеру број 6 у холу зграде општине.

Leave a Reply

Your email address will not be published.