ОТВОРЕНО КЛИЗАЛИШТЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

У Смедеревској Паланци јуче је отворено грдаско клизалиште на простору летње баште биоскопа. Овај простор годинама је био неискоришћен, а заједничким деловањем локалне смаоуправе и Културног центра створили су се услобве да се приведе намени. Наиме, летња башта биоскопа, како је најавио председник општине, Никола Вучен, приликом отварања клизалиште, у наредном периоду ће се користити се за све културне манифестације. Како је претходно најваио Вучен, овај простор намењен је за изградњу нове Музичке школе. Због настале ситуације са корона вирусом радови на изградњи школе биће померени.

-Трудимо се да на сваки могући начин живот наших најмалђих суграђана побољшамо и омогућимо им оно што до сада нису имали у нашем граду. Клизалиште ће радити свакога дана од 10 до 20 часова, а део приход од сваке продате улазнице ићи ће у хуманитарне сврхе. Средства ћемо уплаћивати фондацији „Буди хуман“ за помоћ нашим најмлађим суграђанима, Николини и Боградну, којима је новац неопходан за даље лечење. Такође бих истакао да ћемо у сардањи са основним школама организовати бесплатне часове клизања, о чему ће ученике обавестити директори и наставници у школама . Захваљујем се радницима Културног центра што су уредили летњу башту биоскопа и привели је намени, јер ће у наредном периодуу на овом месту моћи да се одржавају и други садржаји и манифестације све док се не испуни наш крајњи циљ, а то је да овде саградимо нову Мутзичку школу, рекао је Вучен приликом отваранја градског клизалишта.

Он је такође истакао да због епидемије изазване Корона вирусом, која је захватила читав свет, много пројеката још увек чека на реализацију у нашој земљи, па тако и у нашем граду. -На пролеће је било предвиђено измештање музичке школе баш на ову локацију у склопу реконструкције комплетног културног центра са бископском салом. Због целе ове ситуације планови су нам се мало променили, али се сви надамо да ћемо ипак у овој години започети радове. До тада, користићемо простор летње баште биоскопа за сва културна дешавања у нашем граду, навео је он.

Leave a Reply

Your email address will not be published.