ПАВЛОВИЋ ОБИШАО РАДОВЕ У ФРАНЦУСКОЈ УЛИЦИ

Након реконструкције пута Смедеревска Паланка – Велика Плана, наставља се друга фаза радова која подразумева реконструкцију саобраћајница кроз град, у дужини од 3,5 километара.  Начелник Подунавског округа, Небојша Павловић, јуче је обишао радове у Француској улици у којој је постављен први слој асфалта, а данас је планирана завршна фаза асфалтирања улице. Асфалтирана је Француска и улица Ђоке Павловића до раскрснице са улицом Првог српског устанка. Како је истакао Павловић, наредних дана радови ће бити настављени у улици Првог српског устанка поред парка код ОШ ХИМ на изградњи кишног колектора и фекалног колектора у улици Вука Караџића.

– Ово су велики послови за наш град, а и сами смо сведоци да је Паланка постала велико градилиште. У инфраструктурне радове биће уложено око две милијарде динара, рекао је Павловић.

Након завршетка улице Првог српског устанка, радови  би требало да буду настављени у улици 20. јула, односно Главашевој. Како је рекао Павловић, даља динамика радова зависиће и од епидемиолошке ситуације у држави и нашој општини, будући да се у септембру  одржава Крстовдански вашар.

– У сталној смо комуникацији са Заводом за јавно здравље Пожаревац и пратимо епидемиолошку ситуацију у читавом округу и нашој општини. Надамо се да ће се ситуација око коронавируса стабилизовати и да ћемо на време успети да завршимо планиране радове. Као што је пут Паланка – Плана један од најбезбеднијих и најлепших у округу, тако  ће и ове четири улице, које представљају  центар града, бити безбедне, уредне и лепе саобраћајнице са уређеним тротоарима, истакао је начелник Подунавског округа.

У оквиру уређења путне инфраструктуре у Паланци, у поменутим улицама биће засађена нова стабла и урађена комплетна нова расвета за коју је средства обезбедила локална самоуправа.

Leave a Reply

Your email address will not be published.