ПАЈКИЋ: У ОПШТИНИ ПАЛАНКА ЈЕ СВЕ У НАЈБОЉЕМ РЕДУ, БОРАВАК “ПУЖ” ЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈБОЉЕ ОПРЕМЉЕНИХ У СРБИЈИ

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Лав Пајкић и помоћница министра Славица Јелача данас су посетили Смедеревску Паланку, Центар за социјални рад и Дневни боравак за децу, омладину и одрасле са сметњама у развоју „Пуж“.
Председник општине Никола Вучен и директор Центра за социјални рад Данило Лабус на састанку су представнике министарства упознали са радом ове две институције, као и о заједничким улагањима, ресорног министарства и општине у протеклих годину дана.

– Посетом установама социјалне заштите желимо да сагледамо проблеме који евентуално постоје и да њиховом решавању приђемо што више и на адекватан начин. Стање које смо затекли овде у општини Смедеревска Паланканам говори да је све у реду и да је ова општина једна од ретких у Србији која има овако адекватно опремљен и уређен боравак за децу, омладину и одрасле са сметњама у развоју. Овде се доста улаже, не само у ову категорију становништва, већ у комплетну обнову града и стварању бољих услова за живот свих грађана. Овде се на прави начин спроводе идеје министра Николе Селаковића, државе и Владе Србије. Наша идеја је такође да будемо на терену, разговарамо са грађанима и представницима наших ресорних установа како бисмо видели како адекавтно можемо да им помогнемо, истакао је Пајкић.

Општина Смедеревска Паланка у сарадњи са министартвом за рад, запошљавање, борачка и социјлана питања већ годинама уназад, кроз разне пројекте, ради на побољшању и унапређењу социјалне политике. „ Имамо добру комуникацију са министарством и у протеклом периоду реализовали смо пројекте који се конкретно односе на побољшање услова у невном боравку „Пуж“. На састанку смо разговарали и о реализацији пројеката који се односе на унапређење боеачких питања, реако је Вучен.

У протеклом периоду за адаптацију Днвног боравка „Пуж“ средствима министасртва и локалне самоуправе уложено је преко 1,7 милона динара. Окречене су све просторије, замењен је намештај, комплетно опремљена кухиња и трпезарија, замењен је кров, опремљена сензорна соба новом и савременом опремом. Данас је локална самоуправа уручила и нов шпорет и машину за прање посуђа за опремање кухиње.

Вучен је на крају захвалио министарству и државном секретару Лаву Пајкићу на данашњој посети као и на реализованим пројектима који су утицали на побољшање услова за кориснике Дневног боравка „Пуж“. Такође је навео да у наредном периоду је у плану још пројекта који ће бити реализовани и који ће пратити политику ресорног министарства и Владе Републике Србије.

Leave a Reply

Your email address will not be published.