ПОДРШКА ШКОЛАМА У ПРЕВЕНЦИЈИ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

У ОШ „Олга Милошевић” јуче је  одржана седница Савета родитеља на чијем је дневном реду била  једина тачка Подршка школама у превенцији вршњачког насиља са циљем обезбеђивања квалитета рада установе.

Председник општине, Никола Вучен је обраћајући се присутним родитељима, члановима Савета, рекао да је локална самоуправа у последње три године много урадила на побољшању услова школовање деце на територији општине, како у градским тако и у сеоским школама. Он је истакао да у одрастању, васпитању и образовању деце морају да учествују сви чиниоци друштва, а да посебну улогу у томе треба да има породица и родитељи.

-Конкретне мере донели смо почетком 2020. године на седници Савета за безбедност, које се односе на ограничавање рада угоститељских објеката, као и забрану продаје алкохола у трговинским објектима након 22 часа. Прва карика у васпитању деце јесу управо родитељи. Сматрам, као родитељ, да малолетна лица, посебно основци, након 22 сата не треба да буду на улици. Наша обавеза је да обезбедимо што боље услове за школовање, да деца у образовним установама стичу знање и васпитање и буду безбедна. Захвалио бих Министартву на овој иницијати, а посебно на томе што је један од првих у низу састанака одржан у Паланци.

Седници Савета родитеља су присуствовали председник општине Никола Вучен, представница Министарства просвете науке и технолошког развоја шеф одсека за људска и мањинска права у образовању, Снежана Вуковић,  директор Центра за социјални рад Данило Лабус, просветни саветници Школске управе Пожаревац  Драган Грујић и Драшко Грујић и командир ПУ Смедеревска Паланка Ђурић.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.