ПОСЛЕ 8 ГОДИНА БАЗЕН „МИЛАН ЕЛЕЗОВИЋ“ ВРАЋЕН ОПШТИНИ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА И ЊЕНИМ ГРАЂАНИМА

Председник општине Никола Вучен потписао је споразумни раскид уговора којим је Олимпијски базен „Милан Елезовић“ враћен на руковођење Општини Смедеревска Паланка. Овим уговором Општини је враћено и право коришћења термоминералне воде са изворишта Кисељак, које је, заједно са базеном, дато закупцу РУЦ Ждрело доо на 50 година коришћења, односно до 2065. године.
Даном потписивања споразумног раскида уговора Олимпијски базен „Милан Елезовић“ се предаје у државину Општини Смедеревска Паланка која остварује пун обим овлашћења из права својине, односно право да уђе на посед и да са истим располаже у складу са законима и прописима.
Обећање које смо дали грађанима још 2016. године је коначно испуњено. Убрзано ћемо радити на пројекту реконструкције базена како би следеће летње сезоне грађани могли да га користе у пуном капацитету.
Вучен је рекао да ће детаље о споразумном раскиду уговора као и информације о даљим плановима улагања у Олимпијски базен грађанима презентовати на конференцији за новинаре која ће бити одржана након израде пројекта за реконструкцију базена.
-Хвала грађанима, посебно најмлађима, на разумевању и стрпљењу због пропуштања ове летње сезоне, али, наредне године, сезону ћемо почети на време на уређеном Олимпијском базену „Милан Елезовић“, изјавио је председник општине.

Leave a Reply

Your email address will not be published.