ПОЧЕЛА ЗАМЕНА СЕМАФОРА НА СВИМ РАСКРСНИЦАМА У ГРАДУ

Данас је почела реконструкција и замена свих семафора у  граду после више од 50 година. Како је раније најавио председник општине, Никола Вучен  биће замењени сви семафори на раскрсницама. -Преко Општинског савета за безбедност саобраћаја успели смо, коначно, да определимо средства за један од највећих проблема који је мучио све учеснике у саобраћају, изјавио је Вучен. 


Радови ће се изводити парцијално, раскрсница по раскрсница. Завршетак радова планиран је до краја године, рекао је председник и додао: -Тада ћемо имати један од најсавремених система електросигнализације као и најмодерније лед модуле семафора. Уз комплетну реконструкцију семафора уградићемо и камере које ће пратити поштовање саобраћајних прописа учесника у саобраћају. Родитељи више неће бринути када њихова деца крену у школу или вртић, сви системи ће бити повезани са оперативним центром у полицијској станици, у Паланци.

До краја месеце биће завршено и  обележавање хоризонталне сигнализације, пешачких прелаза и обавештења на коловозу поред школа.

-Мало по мало наша Паланка ће бити сигурно и лепо место за живот и одрастање наше деце.
Молим све учеснике у саобраћају, док трају радови, да успоре и прилагоде вожњу тренутној ситуацији и радовима који се изводе на раскрсницама, апеловао је Вучен. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.