ПОЧЕЛА КОМПЛЕТНА РЕКОНСТРУКЦИЈА БОЛНИЦЕ У ПАЛАНЦИ

 

Министар здравља у Влади Републике Србије, Златибор Лончар најавио је почетак радова на реконструкцији ОБ „стефан Високи“ у  Смедеревској Паланцци. У наредне три године биће уложено око 25 милиона евра. Прва фаза радова подразумева  уређења фасаде, замену крова и столарије на постојећој згради. Друга фаза радова подразумева нових осам  хиљада квдрата, где ће бити смештен комплетан хирушки блок са интезивном негом, а трећа фаза се односи на адаптацију постојећег простора у старој згради.

Такође је у плану изградња хелиодрома у оквиру болничког круга. Хелиодром  ће се користити  за хитне случајеве као и за директну везу Опште болнице “Стефан Високи” са Коридором 10 и другим здравственим центрима у Србији који ће бити активни  24 ч. Обраћајући се присутнима, министар Лончар је рекао:

– Ово је велики дан за општину Смедеревска Паланка, али тога ћемо бити свесни када све ово буде готово. Запослили смо 160 радника , омогућили 27 специјализација, а то је више него у претходних четрнаест година. Преко 108 милиона динара уложили смо у опрему која је купљена за паланачку болницу. И даље ћемо улагати у вас, здравствене раднике, лекаре и комплетно здравство. Запошљаваћемо   лекаре и медицинске сестре, омогућићемо ваша усавршавања како бисте на најбољи начин пружили помоћ грађанима, истакао је министаср. Он  је захвалио компанији Кјунгшин Кејбл на донацији медицинске помоћи и пожелео им срећу у изградњи фабрике и будућем раду.   

Корејска компанија Кјунгшин Кејб донирала је паланачкој болници медицинску опрему, десет монитора и ЦТГ апарат.

-Уз помоћ председника Александра Вучића и његову веру у све нас, за три године имаћемо један од најмодернијих здравствених центара у овом делу Србије. То није само визија већ реалност. Драго ми је што овде видим младе лекаре и медицинско особље, а реконструкцијом болнице и изградњом новог блока омогућиће се запошљавање још младих  лекара и медицинских сестара. Наши  лекари неће морати да одлазе из Паланке већ ће, после школовања, моћи да се врате својим кућама и наставе да раде у свом родном месту. Захваљујем министру Лоначару, јер без његове подршке и помоћи ми данас не бисмо били овде, рекао је председник привременог органа СНС и председник општине, Никола Вучен.

Он је истакао да Паланка више није девастирана и заборављена, већ се враћа на мапу индустријских градова. Вучен је такође захвалио пријатељима из Кореје на донацији паланачкој болници.   

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.