ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ДОЊЕГ ДЕЛА ГЛАВНЕ УЛИЦЕ

Данас су званично почели радови на реконструкцији доњег дела главне улице. Средства за овај пројекат, у износу од 20 милиона динара, обезбедило је Министарство државне управе и локалне самоуправе, а општина учествује са 27 милиона динара. Радови су почели данас и трајаће до 23.11.2023.

-Хвала министру Александру Мартиновићу који је у пролеће ове године прошетао овом улицом, чуо наше планове, погледао пројекат и одмах реаговао у смислу финансијске помоћи да бисмо планове и остварили. Главна улица у Паланци је омиљено шеталиште наших суграђана, а реализацијом овог пројекта настављамо традицију некадашњег „корзоа“ у центру града. Дуго су Паланчани чекали на уређење и доњег дела главне улице, али зато ћемо сада спојити Трг културе са Тргом на фонтани и имаћемо једно од најлепших шеталишта у околини. Молим угоститеље и власнике свих радњи у овом делу града да имају разумевања док трају радови, јер ће им пословање бити отежано, али верујем да ће и они, након тога, уживати у новом изгледу града,рекао је председник општине Никола Вучен.
Како смо раније најавили, реконструкција улице Првог српског устанка радиће се од Трга културе до улице Светог Саве. Део улице који је овим пројектом обухваћен је у дужини од 150 и ширине око 19 метара. Реконструкцијом улице биће обухваћена замена застора, електро и водоводне инсталације, обнова зеленила и замена урбаног мобилијара, клупа, канделабара, зидића за седење и заштитних стубова.

Leave a Reply

Your email address will not be published.