ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗГРАДЕ ОПШТИНЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

У току су радови на реконструкцији спољашности зграде општине. Након 55 година, од када је саграђена, на згради није вршена реконструкција.
Реконструкција се ради у оквиру пројекта унапређења енергетске ефикасности коју спроводи Министарство рударства и енергетике. Укупна вредност пројекта је 71.785.905,36 динара.
Извођачи радова су „TRON TEX ALUMINIUM„DOO, Нови Сад, ,,EKONOMISTELEKTRO„doo, Беочин, „ALMIS COMPANY„doo, Београд.

Зграда општине саграђена је 1968. године и ово је прва реконструкција. Једна од, тада, најлепших зграда у општини, „зелено здање“ како су је паланчани називали, била је симбол Смедеревске Паланке.
Савременом фасадом у идентичним размерама, фасадном и амбијенталном расветом, после више од пола века, чувамо и обнављамо симбол нашег града.

Радови обухватају замену спољног омотача зграде, замену столарије класичном фасадом са структуралним алуминијумским прозорима „FEAL“, термоизолационим нискоемисионим стаклима и испуном „Fundermax“-ом, као и унапређење термотехничких система зграде путем замене дела система грејања ефикаснијим системом.

Осим смањених рачуна за струју и грејање, ове инвестиције доприносе смањењу загађења ваздуха, а мере у циљу побољшања енергетске ефикасности обухватиће топлотну изолацију, унапређене системе грејања, вентилације и хлађења, као и увођење енергетски ефикасних система расвете.
У оквиру реконструкције зграде општине биће обухваћена и предња стране зграде полицијске станице као и замена крова.

Leave a Reply

Your email address will not be published.