ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА КУХИЊЕ И ВЕШЕРНИЦЕ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ

Смедеревска Паланка, 4. август 2021.

Више од 350 000 евра биће уложено у реконструкцију централне кухиње Предшколске установе „Чика Јова Змај“, која оброцима снабдева све дечије вртиће на подручју општине Смедеревска Паланка. Ова кухиња, смештена у објекту вртића „Плави чуперак“, која припрема више од 2000 оброка дневно, није обнављана од како је направљена, пуних педесет година.

– Реконструкцијом централне кухиње, улагањем преко 40 милиона динара, наши најмлађи суграђани имаће једну од најсавременијих кухиња у Србији. То подразумева измену комплетног јеловника и коришћење нових метода спремања  оброка – а то је коришћење паре и других савремених начина који не подразумевају употребу уља, каже председник општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен.

Нове немачке  и словеначке машине, такође, омогућиће лакши и ефикаснији рад куварима, пекарима, нутриционистима и другим радницима који раде у овом објекту.

Осим кухиње, биће реконструисана и вешерница – у којој се пере, суши и пегла веш за кориснике, а која се такође налази у објету „Плавог чуперка“:

– Услови у којима се до сада радило, могу слободно да кажем, били су веома лоши, али захваљујући нашим преданим радницима нико од нас родитеља то није могао да осети. Зато ћемо и њима обезбедити нове индустријске машине за прање и сушење веша, а простор у коме раде ћемо комплетно средити – написао је председник општине на свом профилу на интернету.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.