ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ ПРИОБАЉА НА ЈЕЗЕРУ КУДРЕЧ

Данас су почели радови на уређењу приобаља на језеру Кудреч. Упоредо са чишћењем и уређењем приобаља планирано је и изградња и обнова  инфраструктуре, као и  нов паркинг за аутомобиле и аутобусе. Терени за одбојку на песку, јавни тоалети, тушеви. Уређењем плажног дела створиће се могућност постављања лежаљки и сунцобрана као и мањих угоститељских објеката – барова на отвореном. Урадиће се потпуно нова унутрашња саобраћајница која ће омогућити лакши прилаз плажи. Прошириће се и реконструисати пут до језера Кудреч 2. Створиће се услови за спортске садржаје на води, педалине као и мањи пловни објекти. Радови ће се изводити ове и следеће године.

 -Радићемо у две фазе, молим наше суграђане да имају разумевања и стрпљења. Каснимо са радовима из техничких разлога али свакако ћемо покушати да и ове летње сезоне љубитељи нашег језера добију уређену плажу и један дњо пратећих објеката, рекао је председник општине, Никола Вучен.

Он је истакао да су ово до сада  најобимнији радови који се изводе на  језеру. -Језеро Кудреч је један од наших највећих туристичких потенцијала. Биће један од приоритета локалне самоуправе и посао нам неће бити ни мало лак, каже Вучен.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.