ПОЧЕО ОТКУП ПАРЦЕЛА ЗА ИЗГРАДЊУ ПОСТРОЈЕЊА ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ОТПАДНИХ ВОДА

У општини Смедеревска Паланка почео је откуп парцела и решавање правно-имовинских односа како би се створили услови за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода на територији општине.
-Данас, други дан за редом, потписујемо уговоре о откупу парцела у пет катастарских општина Паланка: Голобок, Ратари, Кусадак, Азања и Бачинац, потребних ради изградње система за постројење прераде отпадних вода. На овај начин, решавањем имовинско-правних односа, наша Општина стиче могућност потписивања уговора о инвестирању са кинеском компанијом и Министарством грађевинарства за почетак радова.Желимо да у наредне три године обезбедимо да свако домаћинство на територији наше општине добије водоводну и канализациону мрежу, изјавио је председник Општине, Никола Вучен.
Општина Смедеревска Паланка једна од 65 општина у Србији која је добила пројекат “Чиста Србија”, чиме су се створили услови за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода на територији општине. Пројекат финасира Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Овим пројектом општина Смедеревска Паланка добиће водовод и канализацију на преко 80 одсто своје територије.Изградња постројења требало би да почне до краја ове године.

Leave a Reply

Your email address will not be published.