ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА НОВЕ ШКОЛЕ У ГОЛОБОКУ

Стара основна школа „Никола Тесла“ у Голобоку порушена је данас, и тиме су званично почели радови на изградњи нове. Нова школа градиће се на истом месту површине 480 квадратних метара са фискултурном салом. Зграда ће бити комплетно опремљена школским намештајем, ивентаром и савременом опремом.  По први  пут откад постоји школа у овом селу, тоалети ће бити у склопу школе, а не у другој згради као је то до сада било. Нова зграда школе биће саграђена средствима локалне самоуправе, а вредност радова износиће од 15-20 милиона динара.

  Основна школа „Никола Тесла“ у Голобоку је основана Олуком Владе Републике Србије,  15. новембра 1995. године. Ученици су наставу похађали у две зграде, монтажној и старој згради у Голобоку која је саграђена још 1959. године када је и добила данашњи назив. Више од 60 година у обнову школе се није улагало. Када су Голобок погодили град и  невреме, настава се обавља само у старој згради. Монтажна је неупотребљива.

У њој је страдало доста докумената, међу њима и летопис  који је вођен од првих дана настанка школе. Ученици су стицали нова знања у старој згради у веома лошим условима. Изградњом нове школе то ће се променити и деца Голобока ће наставу похађати у савремено опремљеном простору какав заслужују. У општини Смедеревска Паланка деценијама  није изграђен ни један школски објекат, тако је да овај потез локалне власти грађани су са одушевљењем прихватили. Поред улагања у инфраструктуру, водоснабдевање, привреду, туризам, локална власт брине и о онима којима свет остаје. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.