ПРВА СТАНИЦА СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА-ПКС организује Караван женског предузетништва

Привреднa коморa Србије (ПКС) крајем фебруара почиње реализацију пројекта „Караван женског предузетништва – На кафи са предузетницама“ са циљем да се подрже мали бизниси које воде жене, као и да се у директној комуникацији са предузетницама размотре изазови у пословању и могућности подршке. Прво место које ће Караван посетити јесте Смедеревска Паланка и то 27. фебруара, а предвиђено је да ова манифестација, у првој фази, обухвати десет градова и општина Србије.


Бранислава Симанић, директорка Сектора предузетништва ПКС, подсећа да у Србији послује једна трећина предузетничких радњи и фирми које су у власништву жена, а циљ је да се тај проценат значајно увећа, односно да се кроз пројекат „Караван женског предузетништва – На кафи са предузетницама“ подстакне што већи број дама да се укључе у женско предузетништво.
Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка, истакао је да је велика част што ће ова општина бити прва станица „Каравана женског предузетништва“. Наводи да Смедеревска Паланка има око 2.400 регистрованих привредних субјеката, односно око 400 привредних друштава и око 2.000 предузетника.

Ми смо општина у којој су 40 одсто предузетника жене, на шта смо посебно поносни, Општина Смедеревска Паланка има велику част да буде домаћин Каравана женског предузетништва, који ће бити одржан у десет градова и општина у Србији. Веома смо срећни због тога што ће Караван почети управо у нашој општнни.Наша општина има 2361 регистрованог привредног субјекта, од чега 410 привредних друштава и 1951 предузетника. Ови подаци сведоче да су житељи општине Смедеревска Паланка наклоњени предузетништву. Захваљујем Бранкици Симанић директорки сектора за предузетништво, и Привредној комори Србије, зато што су управо Смедеревску Паланку одабрали да буде место укоме ће почети први Караван женског предузетништва. Указано поверење ћемо оправдати, добором организацијом овог значајног догађаја.

Leave a Reply

Your email address will not be published.