ПРВЕНСТВО ПАЛАНКЕ У СТРЕЉАШТВУ

У организацији Стрељачке дружине Јасеница, одржано је Првенство Паланке у стрељаштву за пионире и пионирке.У категорији пионира прво место је освојио Марко Стојковић, други је био Лука Стевановић и треће место је припало Михајлу Сретеновићу.


Међу пиониркама прва је била Софија Вељковић, другопласирана је Аница Лукић и трећу позицију је заузела Анђела Стевановић.


Медаље и дипломе најбољим стрелцима на Првенству Паланке уручили су потпредседник Стрељачког савеза Србије, Никола Марић и селектор Стрељачке репрезентације Србије, Драган Доневић.
Спортска дружина Јасеница је покренула Општинску лигу за пионире и пионирке серијском ваздушном пушком, у којој учествују и стрелци СД „Станоје Главаш“ из Глибовца. Овогодишња лига завршена је трећим колом.


Подсећања ради, уз помоћ Општине Смедеревска Паланка, на простору где се некада налазило стрелиште за малокалибарско оружје подигнута је стрељана за ваздушно оружје. Још 1956. године у овом месту је основана Стрељачка дружина Јасеница, али у првој деценији 21. века је престала са активностима. Прошле године заљубљеници у стрељаштво су обновили рад клуба и у кратком року неколико десетина младих се окупило у СД Јасеница.

Leave a Reply

Your email address will not be published.