ПРВИ МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА У АЗАЊИ

Манифестација „Михољски сусрети села“ биће организована ове године,  30. и 31. октобра у Азањи. Овогодишњи, први сусрети села носе назив  „Меморијал палим борцима са Кошара и Паштрака у Азањи“.

Почетак манифестације предвиђен је поменом палим борцима у цркви у Азањи, полагањем венаца на обележје палим борцима са Кошара, као и откривање табле са називом „Борцима са Паштрака“.

Поред спортских надметања у малом фудбали, кошарци, рукомети и стрељаштву, у ова два дана,  свечано ће бити приказан филм  „Хероји 125. Моторизоване бригаде“  и представљен зборник „Сазвежђа 21“. Централни део манифестације одржаће се у Азањи, док ће се у селима општине Паланка, Баничини, Башину, Влашком Долу, Голобоку  и Селевацу  одржати спортска такмичења и  културне вечери. Планиран је и обилазак спомен обележја у поменутим селима.

У оквиру обележавања манифестације „Михољски сусрети села“, предстваници локалне самоуправе посетиће дом Владана Бајкића, одликованог и рањеног борца са Кошара који живи у Смедеревској Паланци.

Завршна свечаност биће уприличена у парохијском дому у Азањи уз промоцију књиге посвећене борциома са Кошара и Паштрака у организацији Месне заједнице.

Leave a Reply

Your email address will not be published.