ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ НИКОЛА ВУЧЕН ПРИМИО ЈЕ ПРВУ ПОТПРЕДСЕДНИЦУ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ КОРЕЈЕ КИМ ЈОНГЂУ

Председник општине Никола Вучен данас је примио у куртоазну посету високу делегацију Републике Кореје коју је предводила прва потпредседница Народне скупштине КИМ Јонгђу.

Састанку су, поред сарадника, присуствовали и народни посланици Републике Србије, Далибор Шћекић и Дарко Јовановић. На састанку су вођени разговору о унапређењу сарадње општине Смедеревска Паланка и Републике Кореје. На почетку састанка Вучен је упутио саучешће првој потпредседници Скупштине и народу Кореје због трагедије која се догодила у Сеулу.
Вучен је рекао да је општина посвећена развоју индустрије и привреде, а посебно је истакао добру сарадњу са представницима фабрике Кјунгшин Кејбл, који су за веома кратко време саградили фабрику у Паланци.

Он је рекао да посебну заслугу имају председник државе, Александар Вучић, Влада Републике Србије, представници КОТРЕ као и Развојна агенција Србије.
Прва потпредседница Народне скупштине Републике Кореје, КИМ Јонгђу, рекла је да пре доласка у Смедеревску Паланку се састала са председником Вучићем који је изразио захвалност за долазак једне велике фабрике баш у општину Паланка и рекао да је и сам присуствовао свечаном отварању фабрике.
Висока делегација Републике Кореје, пре састанка са председником општине, обишла је фабрику Кјунгшин Кејбл. Првој потпредседници КИМ Јонгђу поднет је извештај о раду и упозната је са процесом производње у фабрици. Ким Јонгђу је изразила захвалност на гостопримству председнику општине и жаљење сто остаје кратко у посети.

На крају састанка председник Вучен је рекао да је један од циљева локалне самоуправе ширење сарадње са Републиком Корејом у области културе, и предложио отварање Српско-Корејског културног центра.

Председник општине је првој потпредседници поклонио јелек, део старе ношње, и чутурицу израђену од дрвета у знак сећања на Смедеревску Паланку и Србију.

У посети је био и Његова Екселенција амбасадор Републике Републике Кореје ЛИ Ђеунг.

Leave a Reply

Your email address will not be published.