ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ОДРЖАО САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА

Данас је у Малој сали скупштине оптине одржан састанак радне групе са представницима удружења грађана. Сасатанку је присуствовао и председник општине, Никола Вучен.

На данашњем састанку Вучен је  разговор са представницима удружења, о сарадњи са локалном самоуправом и  активностима које удружења сприводе кроз пеојкте који се  финасирају из општинског буџета на основу расписаивања конкурса о суфинасирању.  Такође је било речи и о предлозима у вези са  утврђивањем приоритетних области од јавног интереса на територији општине  за наредни период од две године, за финансирање пројеката које спроводе удружења грађана, средствима из буџета општине Смедеревска Паланка.

Председник општине је истакао да ће локална самоуправа наредних година издвајати више новца за пројекте и активности које спроводе удружења на територији општине, и на таја начин пружити  помоћ у раду и спровођењу културних, хуманитарних и друштвених активности.

–Ми имамо разумевања за ваш рад и зато вам дајемо  пуну подршку у томе. Ваш допринос у развоју културе и других делатности значајан је за просперитет и промоцију наше општине. Ово је први пут да се састанемо и да отворено разговарамо о вашим активностима и проблемима са којима се суочавате. Свака манифестација, концерти, културне вечери, промоције књига  или изложбе на најбољи начин представљају наш град широј публици. И зато смо ту да чујемо ваша мишљења, коментаре и сугестије, рекао је Вучен представницима удружења.

Састанак је био отворен за све заинтересоване представнике  удружења грађана на територији  општине, који су имали прилику   да изнесу своје предлоге и потребе.

Љиљана Милосављевић из удружења „Књижњвни клуб 21“ захвалила је председнику на одржаном састанку и на подршци, како финасијској тако и моралној, која је , како је истакла, неопходна сваком члану који се бави хуманитарним радом, а поготово на подизању свести младих да се баве писањем и да узму учешће у раду удружења. –Спровођење конкурса о пројектном суфинасирању удружења од стране локалне самоуправе за све нас је велико олакшање. Раније смо морали да пишемо захтеве и молимо за финасијску помоћ, која је често изостајала. На тај начин нисмо могли  да планирамо активности јер никада нисмо били сигурни да ли ћемо моћи и да их спроведемо, истакла је Милосављевић.  

Слађана Старчевић из удружење „Душан Старчевић“ истакла је да добра и отворена комуникација са локалном самоуправом је неопходна у спровођењу циљева удружења и захвалила председнику на спремности да саслуша предлоге чланова и представника удружења.

Ово је први у низу састанака које ће  у наредном периоду организовати радна група како би, у сарадњи са представницма удружења, на најбољи начин били утврђени приоритети области од јавног интереса на територији општине  за наредни период од две године, за финансирање пројеката које спроводе удружења грађана, средствима из буџета општине Смедеревска Паланка.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.