ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА ПОДЕЛИО ПОКЛОНЕ ПРВАЦИМА

Поводом Дечије недеље која се ове године обележава под слоганом „Подељена срећа два пута је већа“ , председник општине, Никола Вучен, данас је ђацима првацима уручио поклоне у виду школског прибора. Председник је обишао четири основне градске школе.

-Размишљали смо како и на који начин , сходно тренутној епидемиолошкој ситуацији, помогнемо и мотивишемо ђаке прваке да се што боље и лакше адапритирају у школи. Зато смо одлучили да , као и за предшколце, обезбедимо поклоне који садрже школски прибор.То је наравно само део помоћи локалне самоуправе намењен ђацима. Данас смо обишли све четири градске школе, а наредних дана, у току Дечије недеље, обићићемо све сеоске школе и малишанима уручити поклоне. Обезбедили смо 341 пакет за прваке колико их је уписано у ову школску годину на територији наше општине. Оно што нас радује јесте да предшколаца има 410, тако да ћемо  идуће  године имати два  одељења више, рекао је Вучен.

 

Председника су  у свакој школи дочекали директори са сарадницима и упознали са програмом и радом за ову школску годину,као  и са спровођењем превентивних мера у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом.

 

-Морам  да закључим да је епидемиолошка ситуација у свим школама добра, поштују се све мере заштите и препоруке епидемиолога. Све школе су спремне за почетак грејне сезоне, обезбеђени су деривати тако да родитељи не треба да брину, рекао је на крају посете школама председник општине.  

Иако су ђаци  имали маске, видно је било одушевљење поклонима. Слободни су били да разговарају са председником, а поједини су чак знали и да је на коферу са школским прибором грб општине Смедеревска Паланка.   

Leave a Reply

Your email address will not be published.