ПРЕДСТАВА ОШ “ОЛГА МИЛОШЕВИЋ” ЗА УЧЕНИКЕ ИЗ ГРЧКЕ, ТУРСКЕ И МАЛТЕ

У Основној школи „Олга Милошевић“ ,у оквиру Дечје недеље, ученицима млађих разреда приказана је позоришна представа „Природа ће рећи хвала“, коју је са ученицима VI 2 осмишљавала и припремала њихова учитељица Слађана Вукосављевић. Велику помоћ и подршку у упознавању колега и ученика из партнерских школа са овим делом, онлајн укључивање у приказивање представе и комуникацију  пружила је наставница Јасмина Милићевић. Ученици и наставници из Турске, Грчке и са Малте уживали су у реализацији представе коју су пратили путем Zoom апликације.

Представа је настала из жеље да се на креативан начин допринесе подизању еколошке свести, нарочито млађих ученика. У раду на представи су помагали и и ученици других одељења, који су са својим наставницима и учитељима учествовали у радионицама рециклаже. Активности везане за стварање представе су реализоване у оквиру Erazmus+ projekta „ DARE TO BE DIFFERENT“ Creative drama in education i eTwinning projekta 3R – reduce, reuse, recycle.

Кроз пригодан, занимљив текст у коме је доминантна рима и јасно изражене поруке о потреби очувања природе, надамо се да смо јасно поставили циљ који ћемо убудуће следити .   

Leave a Reply

Your email address will not be published.