ПРЕДСТАВА “ПАЖЉИВКОВА ПРАВИЛА У САОБРАЋАЈУ” ЗА ПРВАКЕ ПАЛАНАЧКОХ ШКОЛА

У хали ОШ „Вук Караџић” у Смедеревској Паланци данас је одиграна представа ,,Пажљивкова правила у саобраћају“ за ученике првог разреда основних школа са територије општине Смедеревска Палана.

Акцију усмерену ка повећању безбедности деце у саобраћају спроводи Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, а подржава Општина Смедеревска Паланка. Основни циљ је осамостаљивање деце у саобраћају, повећање њихове безбедности и стицање добрих навика од најмлађег узраста.

Представа “Пажљивкова правила у саобраћају” је саобраћајно едукативни час који обрађује теме безбедног учествовања деце у саобраћају. Пажљивко је дечак (маскота) и кроз представу указује деци на пожељне навике које треба да усвоје како би у саобраћају учествовали на безбедан начин. Пажљивко је деци објаснио како треба да се понашају у типичним саобраћајним ситуацијама у којима се често налазе, постављао питања, комуницирао са њима и позивао да активно учествују у представи.

Сваки учесник у саобраћају дужан је да поштује саобраћајна правила и да поступа у складу са њима. Правила саобраћаја уређена су Законом о безбедности саобраћаја на путевима.

Leave a Reply

Your email address will not be published.