ПРИЈЕМ СТУДЕНАТА ДОКТОРСКИХ СТУДИЈА КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Председник општине  Смедеревска Паланка, Никола Вучен данас је  угостиo осам студената доктoрских студија из Смедеревске Паланке и том приликом им је уручи решења о новчаним наградама коју додељује локална самоуправа и таблет рачунаре.

-Данас сам имао част да угостим осам младих студената докторских студија из Смедервске Паланке који су остварили право на награду на конкурсу за ученике и студенте – младе таленте које додељује локална самоуправа. Поред решења о новчаној награди у износу од 35.000 динара, докторандима смо уручили и таблет рачунаре. Ове симболичне награде наше општине представљају само мали знак пажње и доказ да локална самоуправа обраћа пажњу на успехе и резултате које су, ови млади људи, остварили током школовања и свог радног искуства.
Њихов рад и таленат су истински разлог да се боримо за нашу општину и стварамо што боље услове за живот, рад, образовање, рекао је Вучен након уручивања награда докторандима.


 Позиву се одазвало свих осам стидената докторских студија који су, видно изненађени гестом председника општине, захвалили на пријему, наградама и поклону.

-Протеклих година сведоци смо каква је ситуација била у нашој општини. Наука и култура били су скрајнути у корист неких других ствари. То што се из године у годину додељују награде ученицима и студентима је за сваку похвалу. Колика год да су та средсва која се додељују сваке године,  свакако су значајна и у виду су подстицаја и мотивације да радимо, да се развијамо и на најбољи начин представљамо нашу општину, рекла је Александра Батинић, студент докторских студија на Филолошком факултету у Београду.    

Мудрост, надареност и пожртвовање изграђују се тек у савладавању препрека. Поштовани докторанди, ми, житељи Смедеревске Паланке смо поносни на вас, рекао је Вучен обраћајући се судентима докторских студија.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.