ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ “БЕКСТВО ИЗ ПРЕДВОРЈА СМРТИ” АУТОРА ДРАГОЉУБА ЈАНОЈЛИЋА

У Градском позоришту у Смедеревској Паланци , у суботу је свечано промовисана нова књига новинара и публицисте Драгољуба Јанојлића под називом „Бекство из предворја смрти“.Књигу, чији је издавач Културни центар,  Јанојлић је припремао и писао преко 40 година, уз помоћ казивања дванаест логораша, који су међу реткима, преживели сву голготу по усташким и немачким казаматима.

Аутор књиге, Драгољуб Јанојлић, захвалио је општини Смедеревска паланка на финансијској подршци као и функционерима што су имали слуха да препознају значај објављивања овог књижевног дела, а посебно председнику општине, Николи Вучену и заменику председника Скупштине општине, Родољубу Станимировићу. – Данас се све чини  као далека прошлост коју бисмо хтели да заборавимо, али ми немамо право на то. Немамо права да заборавимо ни једну жртву фашизма, нити  заточенике који су претрпели и доживели голготу у немачким казаматима. Ова књига је угледала светлост дана захваљујући разумевању и подршци двојице младих људи, општинских функционера, председника Вучену и Родољуба Станимировића, рекао је аутор књиге на свечаној промоцији.   

О књизи су, поред аутора Драгољуба Јанојлића, говорили академици др. Србољуб Живановић и др. Драгољуб Ацковић, као и истакнути паланчки књижевник и историчар Драгутин Паунић.

Програм је водио Слободан Тодоровић-Токи, а наступили су и глумци Миша Бајкић, Раде Михаиловић, Ивица Тодоровић, Драгица Васић, Владимир Рачић, Душица Радивојевић, Александра Читаковић и Александра Нешић.

Leave a Reply

Your email address will not be published.