РЕКОНСТРУКЦИЈА СТУБОВА И ЗАМЕНА СИЈАЛИЦА У БУЛЕВАРУ КРАЉА ПЕТРА ПРВОГ

У булевару Краља Петра Првог почела је реконструкција стубова уличне расвете, а наредних дана  и садња стабала на десној страни тротоара. Председник општине, Никола Вучен обишао је радове и том приликом изјавио да након педесет година, од како је урађена улица, радиће се репарацоија стубова и замена старих уличних лампи.

-Лењинова улица, како се раније звала, рађена је давне 1952 године пред посету Јосипа Броза Тита нашем граду. Улична расвета је рађена нешто касније, а стубови су тада допремљени из фабрике „Далековод – Загреб” из Загреба, СФРЈ. Можемо се похвалити да имамо један од најлепших булевара у Србији који се пружа од Колоније па све до цркве Преображења у центру града. Репарација стубова подразумева скидање фарбе и свих других наноса пескарењем. Затим први и други слој заштите, фарбање и на крају замена старих уличних лампи новим лед лампама најсавреније генерације, истакао је Вучен.

Он је најавио и садњу стабала на десној страни тротоара.

-За неколико дана крећемо и са садњом дрвећа на десној страни тротоара, од блока Дејановић до цркве Свете Петке. Враћамо дрворед где је некад био.  Посадићемо 48 нових садница, високог стубастог јавора који има густу крошњу и дебео хлад. Заменом свих семафора, уличне расвете и новог дрвореда враћамо само оно што смо некада имали, а то је најлепши булевар у граду.

Leave a Reply

Your email address will not be published.