СПОРТСКИ ТЕРЕН СА МУЛТИФУНКЦИОНАЛНОМ ПОДЛОГОМ У ШКОЛИ “ОЛГА МИЛОШЕВИЋ”

Председник општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен и  начелник Подунавског округа, Небојша Павловић посетили су ОШ „Олга Милошевић“  где су завршени радови на терену за мале спортове.

У ОШ „Олга Милошевић“  константно се ради на побољшању услова за школовање најмлађих суграђана.  Ово је само наставак реализације пројеката који се спроводе у овој образовној установи. Средства је обезбедила локална самоуправа и школа, а вредност радова је око 1,5 милиона динара. Реконструисани  спортски   терен  пресвучен је спортском мултифункционалним гуменом подлогом.

-Ово је први спортски терен у једној основној школи у нашој општини. Циљ нам је да до краја ове и следеће године  обезбедимо свакој  школи  бар по један овакав терен. То је дужност и обавеза нас из локалне самоуправе , као и свих директора школа , да деци обезбедимо што боље услове за рад, учење и усавршавање, рекао је Вучен.  

-Реконструисан терен ће унапредити реализацију наставе физичког васпитања ученика ове школе, али  ће допринети и популаризацији рекреативног спорта међу становницима наше општине. Овакве гумене подлоге на терену умањују ризик од повреда и стварају оптималнe условe за успешна и безбедна спортска такмичења, истакао је директор школе , Дарко Димитријевић. Он је захвалио локалној самоуправи и председнику Вучену на великом разумевању и помоћи на унапређењу услова и рада основних школа и најавио још пројеката. У плану је учионица на отвореном и санација фасаде на згради школе.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.