САСТАНАК СА ДИРЕКТОРИМА ШКОЛА УОЧИ ПОЧЕТКА ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Поводом почетка нове школске године председник општине Никола Вучен и  чланица Већа задужена за образовање Катарина Радојевић организовали су састанак са директорима основних и средњих школа општине Смедеревска Паланка. Састанак са директорима школа постао је пракса пред почетак сваке школске године како би се сагледало шта су евентуални проблеми у образовним установама, усаглашавање будућих планова и улагања локлане самоуправе  у област образовања на територији општине. Овога пута посебна пажња усмерена је на обезбеђивање енергената за грејање за предстојећу зимску сезону. Све школе спремне су за наредну школску годину, обезбеђени су енергенти за грејање,  а у први разред уписано је укупно 380 ученика у једанаест сновних школа. Председник општине Никоал, Вучен задовољан је радом директора основних и средњих школа, њиховом преданошћу послу, организацијом наставе  и бригом о ученицима. –Задовољан сам радом свих директора  и сардањом између школа и локлане самоуправе. Све школе су спремне за почетак наставе у новој школској години. Такође је ПУ „Чика Јова Змај“  спремна да у овој школској години прими преко 1300 малишана, што је од 2000. године највише уписано деце, рекао је Вучен.

Он је такође истакао да ће 1. септембра почети радови на реконструкцији вртића „Лептирић“ који је изгорео у пожару. –Нисмо могли раније да поченермо са обновом овог објекта јер је полицијска истрага трајала дуже него што смо планирали. Наиме реч је о томе , мислим да би требало да знају грађани и родитељи, да постоји могућност да пожар није избио због удара грома већ да је узрок нешто друго. Када истрага буде готова изаћићемо у јавност тачним узроком пожара у вртићу.

Директори школа захвалили су председнику општине  и локалној самоуправи на свему што је до сада урађено у стварању бољих услова у паланачким образовним установама.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.