СВЕЧАНО ОТОВРЕН ОБНОВЉЕНИ ВРТИЋ „ЛЕПТИРИЋ“

СВЕЧАНО ОТОВРЕН ОБНОВЉЕНИ ВРТИЋ „ЛЕПТИРИЋ“
Од када је оформљена Предшколска установа „Чика Јова Змај“, ни један објекат за децу није у потпуности реновиран, од пода до плафона. Из тог разлога је данашње отварање комплетно реконструисаног вртића „Лептирић“ у Смедеревској Паланци посебно свечан догађај. Обновљен је целокупан објекат, а не само део који је оштећен у пожару, током претходног лета.
Отварајући овај објекат, председник општине, Никола Вучен, нагласио је да је пројекат веома значајан, због повећаног интересовања за похађање припремног предшколског програма, и да је ове године уписано рекордних 1.300 дечака и девојчицa. „Капацитети вртића зато морају да се проширују“ – рекао је председник општине, и најавио реновирање два вртића током наредне године. Вучен је истакао да се размишља о проширењу капацитета у сеоским вртићима, изражавајући задовољство због овог податка, који посебно сведочи о развоју и ревитализацији наше општине. Председник је захвалио донаторима на помоћи, а родитељима и васпитачима на сtрпљењу, током боравка деце у другим објектима, за време реновирања.
„Лептирић“ је реконструисан средствима Општине Смедеревска Паланка, која је уложила 17 милиона динара док је остатак средстава добијен од донатора.
Предшкосла установа доделила је захвалнице председнику општине, као и организацијама и појединцима који су учествовали у релаизацији овог пројетка.

Leave a Reply

Your email address will not be published.