СУБВЕНЦИЈУ ДРЖАВЕ ЗА КУПОВИНУ ПРВЕ НЕКРЕТНИНЕ ОСТВАРИЛА АНА СТАНКОВИЋ ИЗ ПАЛАНКЕ

Министарка за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије проф. др Дарија Кисић данас је посетила Смедеревску Паланку. Своју посету започела је обиласком породице Станковић, која је искористила право на државну субвенцију за куповину прве некретнине по основу рођења детета. До сада је ту могућност остварило 456 мајки у Србији међу којима је Ана Станковић. Ана се школовала у Београду и касније нашла запослење у престоници. Са својим супругом одлучила је да се врати у родни град и ту заснује породицу. Прошле године су добили ћерку Мину.

-Локална самоуправа већ годинама прати политику државе и Министарства за бригу о породици и демографију и пружа подршку породицама кроз различите пронаталитетне мере, као што су финансијска подршка за новорођену децу, смањена цена вртића, реконструкција предшколске установе и свих вртића, превоз за децу и слично. Министасрка је рекла је да наша општина пример добре праксе и да помоћ државе породицама никада није била већа. Хвала министасрки Кисић на данашњој посети, подршци и помоћи коју нам је пружила у протеклом периоду. Наставићемо у сардањи са министраством да сву пажњу и помоћ усмеримо ка породицама, основној ћелији нашег друштва, да бринемо о нашој деци, једнако, као и сваком нашем суграђанину, изјавио је председник општине Никола Вучен.

Министарка Кисић је навела да јој је веома драго што су, уз подршку државе, многе породице успеле да обезбеде једну од најважнијих ствари у животу – свој кров над главом.

„Ови дивни млади људи су пре нешто више од годину дана добили своје прво дете, а оно што је посебно лепо јесте да је девојчица Мина управо у овој кући, направила и своје прве кораке. Надамо се да ће се у овом пространом дому орити дечија граја и да ће ова девојчица добити у неком наредном периоду брата или сестру“, истакла је Кисић и додала да верује да ће оваквих породица у нашој Србији бити све више.
Проф. др Кисић је навела да је поносна што пронаталитетне мере, које су спроведене на иницијативу председника Александра Вучића, дају резултате истакавши да финансијска подршка породицама са децом никада није била већа. Како је навела и локалне самоуправе такође пружају велику подршку породицама и људима који желе да се остваре у улози родитеља и додала да је Смедеревска Паланка управо прави пример тога.

Leave a Reply

Your email address will not be published.