УРЕДНО ВОДОСНАБДЕВАЊЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Тропски летњи дани нису угрозили водоснабдевање на територији општине Смедеревска Паланка. Постројења у ЈКП „Водовод“  раде пуним капацитетима.  Из фабрике за производњу и пречишћавање воде  испоручује се преко 130 литара воде у секунди, што задовољава потребе потрошње у летњем периоду.

Велика су искушења, неки кажу да нас намерно греју да виде хоћемо ли да попустимо. Други  једва чекају да кажу да јеПаланка опет у рестрикцијама и без воде, али свакако то су само нечије покварене жеље. Оно што је наша реалност је да Паланка има уредно водоснабдевање и у овим, до сада, најтоплијим данима који су пред нама, изјавио је председник општине, Никола Вучен.

Он је истакао да ЈКП „Водовод“ функционише без проблема и да производи преко 130 литара воде у секунди.
-Желим да вас обавестим да је тренутна потрошња воде око 135  литара у секунди. Сви бунари раде пуним капацитетима и за сада све протиче уобичајено. Радници ЈКП „Водовод“ раде у три смене и прате стање наших изворишта у сваком тренутку. Захваљујем им се  на преданом раду и борби за своју установу.

Вучен је апеловао на грађане да, и пред уредног водоснбдевања, рационално троше воду из градског водовода.

-Такође бих апеловао на грађане да не заливају баште градском, пијаћом  водом и не троше воду беспотребно, поготово када су температуре овако високе. Појединим љубитељима Паланке, који прижељкују рестрикције воде, поручујем да  имамо воде  да снабдевамо још једну Паланку, изјавио је председник општине.

Leave a Reply

Your email address will not be published.