УРЕЂЕЊЕ ПУТНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У ГОЛОБОКУ

Радове на асфалтирању улице у Голобоку данас су обишли  председник општине, Никола Вучен,  начелник Подунавског округа, Небојша Павловић и помоћник председника Миољуб Радовановић. Ово је само једно од градилишта у граду и селима у општини Паланка када је реч о уређењу путне инфраструктуре.  Ове године планом и програмом, поред градских, предвиђено је асфалтирање, насипање и рехабилитација сеоских путева.  

-Чекали смо да фирме које раде асфалтирање улица на територији наше општине отворе своје базе. Сада радимо увелико на уређењу путне инфраструктуре у целој општини. За ову годину испланирали смо много, тако да нас чека велики посао који ће бити реализован до краја године. У Голобоку тренутно радимо асфалтирање дела улице у близини амбуланте.  У плану је санација и асфалтирање и осталих деоница у овом селу, као и насипање атарских  путева, изјавио је Вучен.  

Вучен је такође истакао да гашењем апотекарске делатности, Голобок је остао без апотеке. Локална самоуправа ради на томе да апотека у овом селу буде поново отворена како би се мештани лакше снабдевали неопходним лековима и другим медицинским помагалима. Председник општине обишао је и амбуланту Дома здравља у овој месној заједници у којој је било проблема око водоснабдевања. Проблем је делимично решен санацијом постојећег бунара, а за дугорочно решење, како је рекао Вучен, наћи ће се боље решење.

-Мештанима села Голобок можемо да кажемо да смо ту за све што им је потребно. У претходном периоду мислили смо и на грађане у сеоским месним заједницама,  али смо морали да, пре свега, радимо на обезбеђивању радних места, нагласио је Вучен.

Након две године од елементарне непогоде која је задесила ово село, почеће радови на комплетној реконструкцији школе.

-Прикупљена је неопходна документација и завршена израда пројекта, тако да је школа у Голобоку једна од пет у Србији  које ће се радити у наредном периоду, рекао је, на крају посете селу Голобог, председник општине, Никола Вучан. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.