УРУЧЕНЕ “ПОНОСНЕ КАРТИЦЕ” МАЈКАМА СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЕЦЕ

У Великој сали општине данас је уручено преко 170 „поносних картица“ мајкама са троје и више деце које имају пребивалиште на територији општине Смедеревска Паланка. У сарадњи општине и Удружења „Покрет за децу три плус“ из Чачка спроведена је подела картица, а вишечлане породице могу приликом одређених куповина и услуга, уз „поносну картицу“, остваре погодности. Општина Смедеревска Паланка је за сада једина у Србији која је обезбедила бесплатан паркинг за родитеље, а у наредном периоду, како је најављено, радиће се на смањењу цена комуналија. Поред мера које су већ примењују, радиће се и даље како би се суграђанима, посебно најмлађима, обезбедили што бољи услови, а родитељима помоћ и подршку, рекла је заменица председника општине Ђурђина Младеновић. Она је истакла да је општина поносна на све мајке које су данас биле у сали и пожелела да их буде још више у нашој општини.

-Ово је само још један начин на који општина брине о вишечланим породицама, а све у складу са популационом политиком коју спроводи председник државе и Владе Републике Србије са ресорним министарствима. „Поносне картице“ нису само привилегија, већ на овај начина желимо да искажемо велико поштовање и подстакнемо друге да шире своје породице, рекла је заменица обраћајући се присутним родитељима.
Пријава за поносне картице траје током целе године, за све оне који то нису учинили до сада. Локална самоуправа у сардањи са Удружењем „Покрет за децу три плус“ наставиће да укључује друга предузећа и приватнике на територији општине, како би омогућили породицама да добију што више попуста.

Leave a Reply

Your email address will not be published.