УРУЧЕНИ СЕРТИФИКАТИ МЛАДИМ ВАРИОЦИМА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ЗАВАРИВАЊЕМ ДО СИГУРНОГ ПОСЛА И БУДУЋНОСТИ ЗА МЛАДЕ“

У организацији Удружења грађана „Шанса“ а у сарадњи са Институтом „Гоша“ из Смедеревске Паланке, додељени су сертификати полазницима који су успешно завршили процес обуке за заваривање.

Завршна конференција у оквиру Пројекта „Заваривањем до сигурног посла и будућности за младе“ одржана је у холу општине. Пројекат је спроведен по Јавном конкурсу за стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва младих, а који финансира Министарство туризма и омладине.

Сертификате су доделиле помоћнице министра туризма и омладине Снежане Жугић и заменица председника општиен Ђурђина Младеновић. Завршној конференцији је присуствовао и генерални директор Института „Гоша“ Мирко Личин.

У име домаћина присутне госте је поздравила Ђурђина Младеновић, заменица председника општине Смедеревска Паланка која је измеђи осталог рекла: – Овај пројекат се спроводи захваљујући Министасртву туризма и омладине, које је препознало потребе младих за запошљавањем и стручним усавршавањем. Заваривачи су веома тражени на тржишту рада, а ова обука је пут ка запослењу. Од 40 полазника колико је завршило обуку многи од њих су засновали радни однос, а то заправо и јесте циљ овог пројекта. Ово је још један показатељ да Влада Републике Србије подржава запошљавање младих и подстиче њихово боље позиционирање на тржишту рада.Општина Смедеревска Паланка ће и убудуће пружати подршку оваквим и сличним пројектима који за циљ имају унапређење положаја младих, њихово оснаживање и напредовање на личном и професионалном плану.

Циљ пројекта јесте унапређење вештина запошљивости младих из осетљивих група и њихово боље позиционирање на тржишту рада. Пројектне активности пружиле су помоћ и подршку младима да стекну практично искуство и тиме унапреде своје компетенце и повећају могућност за запошљавање у индустрији у којој постоје потребе за радном снагом. Реализоване су обуке у две групе од по 20 кандидата у просторијама Института Гоша д.о.о. у Смедеревској Паланци.

Leave a Reply

Your email address will not be published.