УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА 2021. ГОДИНУ

На двадесет првој седници Скупштине општине Смедеревска Паланка усвојен је буџету за 2021. годину. Претходно, чланови Општинског већа дали су сагласност на Предлог Одлуке о буџету који износи 1. 432.645.093 динара.
Начелник финансија , Милан Тркља образложио је Предлог буџета где је истакао да је у складу са Законом и сардањи са Министарством финансија буџет је увећан за 8,8 одсто за номинални раст бруто домаћег дохотка. Овим буџетом предвиђено је повећање плата за све корисбнике буџета за 3, 5 процента у јануару, и 1,3 одсто у априлу. За овакав предлог буџета гласало је 36 одборника од присутних 37.
Председник општине, Никола Вучен, у изјави за медије, нагласио је да је буџет за наредну годину развојни и да је највише до сада средстава издвојено за уређење инфраструктуре у граду и селима.
-Општина Смедеревска Паланка је већ три године у сталној комуникацији са Министарством финансија, јер смо били једна од најзадуженијих општина и били смо у обавези да месечно шаљемо извештаје. На тај начин смо  праћени  због одржавања текуће ликвидности и  специфичне ситуације која је настала због великог задужења и блокаде директних и индиректних корисника буџета. Били смо у ситуацији, да смо на такав начин ожемо да функционишемо. Од Министасртва финасија смо добили инструкције како да враћамо дугове, а са друге стране да функционишемо нормално и да не станемо на путу реконструкције и изградње инфраструктуре и побољшања услова живота у читавој општини. Буџет за наредну годину је једним делом развојни. Издвојили смо преко 200 милиона динара за инфраструктурне пројекте у које спадају изградња путне и комуналне инфраструктуре, изградња нове водоводне мреже, као и санирање старе и изградња нове путне инфраструктуре у сеоским месним заједницама. Има доста тога што нисмо успели да урадимо у претходне две, три године. Потрудићемо се да следеће године урадимо много више и да реализујемо све оно што смо планирали. Сигуран сам да ћемо и успети у томе. Никада нисмо имали већу подршку председника Републке и Владе Србије, и докле год постоји такав вид сарадње ићи ћемо само узлазном путањом, изјавио је Вучен.

Leave a Reply

Your email address will not be published.